Vægtreduktion - hvordan man kan tabe

Denne brochure giver en tjekliste over ting, der kan hjælpe dig med at tabe sig. En yderligere separat folder kaldet "Fedme og overvægt hos voksne" giver mere generelle oplysninger om det emne.

Videnskaben

I nogle henseender er det ganske simpelt. Din vægt afhænger af, hvor meget energi du tager i (kalorier i mad og drikke), og hvor meget energi din krop bruger (brandsår) up:

 • Hvis mængden af ​​kalorier, du spiser er lig den mængde energi, som kroppen bruger op, så din vægt forbliver stabil.
 • Hvis du spiser flere kalorier end du forbrænder op, tage på i vægt. Den ekstra (eller overskud) energi omdannes til fedt og lagres i din krop.
 • Hvis du spiser færre kalorier end du forbrænder op, taber du vægt. Din krop har til at tappe sine fedtdepoter at få den ekstra energi, den behøver.

Så for at tabe sig, du har brug for en kalorie underskud. Du kan opnå dette kalorie underskud ved at spise mindre (tage i færre kalorier fra fødevarer) og også ved at gøre mere fysisk aktivitet (brænde op flere kalorier).

Det er bedst ikke at tabe alt for hurtigt. Du bør sigte efter at tabe sig gradvist. Hvis du mister mere end et kilo om ugen, kan du miste muskelvæv snarere end fedt, og det er ikke holdbart vægttab. Så anbefales det, at du mister et gennemsnit på 0,5 til 1 kg om ugen (ca. 1-2 lb per uge).

Top tip: For at tabe sig, at din energi i behovene være mindre end din energi brugt op. Kort sagt, er du nødt til at spise mindre og bevæge sig mere.

Få vægten tracker app

Med vores gratis app, kan du spore din vægt og dele resultaterne med dine venner

Til iOS og Android »

Livsstilsændring for livet

Nogle mennesker tabe sig ved streng diæt for en kort periode. Men så snart deres kost er overstået, de ofte går tilbage til deres gamle spisevaner, og deres vægt går lige tilbage på. Vægttabet og derefter holde det ud, har brug for en ændring i din livsstil for livet. Dette omfatter sådanne ting som:

 • Typen af ​​mad og drikke, som du normalt køber.
 • Den type af måltider, du spiser.
 • Dit mønster af at spise.
 • Mængden af ​​fysisk aktivitet, som du gør.

Top tip: spørg familie eller venner til at hjælpe og opmuntre dig til at holde sig til en sund livsstil. Overvej en livsstilsændring for hele familien.

Motivation er afgørende

At tabe sig og holde det ud, er det afgørende, at du skal være motiveret, virkelig ønsker at tabe sig, og ønsker at forbedre aspekter af din livsstil. Ingen vægttab plan vil fungere, medmindre du har et alvorligt ønske om at tabe sig. Du må ikke føle, at være overvægtige eller fede, er et problem for dig, og så du kan have lidt motivation eller lyst til at tabe sig. Det er fint, så længe du forstår de sundhedsmæssige risici.

Top tip: nedskrive de grunde, hvorfor du gerne vil tabe sig. Hold henvise til denne liste for at motivere dig selv.

Sæt klare mål med en realistisk tidsramme

Baseret på den anbefalede hastighed på vægttab forklaret ovenfor selv sætte et klart vægttab mål med en realistisk tidsramme. Nogle mennesker har til formål at komme ned til en perfekt vægt. Dette kan dog være en masse vægt til at tabe for dig, og du kan få fodret op over dårlig udvikling, og give op. Så kan du finde det nyttigt at bryde op dit vægttab mål. For eksempel kan du ønsker at sætte dig selv et mål om at tabe 4 kg i løbet af de følgende 4 til 6 uger. Når du har nået dette mål, kan du sætte dig selv anden osv.

For de fleste mennesker, kan du begynde at få sundhedsmæssige fordele ved at tabe bare 5-10% af din startvægt. For eksempel vil, hvis din startvægt var 100 kg, mister 5-10 kg i vægt producere nogle sundhedsmæssige fordele for dig, selvom du stadig ikke din idealvægt.

Top tip: har til formål at tabe sig støt, ca 0,5-1 kg om ugen. For de fleste mennesker, kan sundhedsmæssige fordele kommer fra at miste den første 5-10% af din vægt. Dette er ofte omkring 5-10 kg.

Overvåg din aktuelle fødeindtagelse

Det er nyttigt at vide, hvor meget du normalt spiser. Prøv at holde en dagbog, skrive alt ned, som du spiser og drikker i løbet af en uge eller deromkring. Omfatter selv de mindste af snacks. Er der tidspunkter af dagen, som du har tendens til at snack mere? Er du spise tre måltider om dagen? Er der nogle snacks, som du ikke har brug for? Du kan finde det nyttigt at drøfte din dagbog med din praksis sygeplejerske, din læge eller en kostvejleder. Det simple faktum er, at for at tabe sig, skal du spise mindre end din nuværende fødeindtagelse (se ovenfor).

Top tip: glem ikke drikkevarer. Nogle drinks indeholder masser af kalorier, herunder alkohol og nogle sodavand.

Til formål at spise en sund, afbalanceret kost

Kort fortalt en sund kost betyder:

 • Konfektion hovedparten af ​​de fleste måltider med stivelse-baserede fødevarer (såsom korn, brød, kartofler, ris, pasta). Fuldkorn stivelse-baserede fødevarer bør spises, når det er muligt.
 • Spise masser af fiber i din kost. Fødevarer rige på fiber omfatter groft brød, brune ris og pasta, havre, ærter, linser, korn, bønner, frugt, grøntsager og frø.
 • Har mindst fem portioner af en bred vifte af frugt og grønt om dagen. Disse bør være i stedet for fødevarer højere i fedt og kalorier. For eksempel gør frugt en god, sund snack, hvis du føler dig sulten.
 • Begrænsning fedtholdige fødevarer såsom fede kød, ost, sødmælk, stegte fødevarer, smør, etc. Brug fedtfattig muligheder, hvor det er muligt. Eksempler er:
  • Skummet-eller letmælk i stedet for sødmælk.
  • Brug fedtfattig, enkeltumættede eller flerumættede spreads i stedet for smør.
  • Hvis du spiser kød, spise magert kød eller fjerkræ, såsom kylling.
  • Prøv at grille, bage eller damp snarere end yngel mad. Hvis du gør steger mad, skal du vælge en vegetabilsk olie, såsom solsikke, raps eller olivenolie.
 • Undgå sukkerholdige drikkevarer og fødevarer såsom chokolade, slik, kiks, kager, etc.
 • Begrænsning andre fødevarer, der kan være højt indhold af fedt eller sukker, såsom nogle take-away eller fastfood.
 • Spise tre måltider om dagen og ikke springe måltider. Altid har morgenmad. Spise hvert måltid langsomt. Skipping måltider vil bare gøre dig mere sulten, gør du tænke mere om mad, og gøre dig mere tilbøjelige til at spise for meget om aftenen eller snack mellem måltiderne.
 • Forsøger ikke at føje salt til mad, og undgå fødevarer, der er salt.
 • Herunder 2-3 portioner fisk om ugen. Mindst to af som bør være "fedtet" (såsom sild, makrel, sardiner, kippers, sardiner, laks, eller frisk tun).

Se separat brochure i denne serie, kaldet 'sund kost', der giver flere detaljer. Også mange bøger om mad og sundhed giver detaljer. Din praksis sygeplejerske eller diætist kan også være i stand til at hjælpe.

Top tip: fedtfattig mad er generelt bedst. Men husk, nogle fedtfattig mad og drikkevarer såsom alkohol, sukkerholdige drikkevarer og slik, er stadig høje i kalorier.

Planlæg hvad du spiser

Det er vigtigt at planlægge. Måske kunne du planlægge hver dag måltider og opskrifter dagen før, eller planlægge en uges måltider ad gangen. På denne måde vil du vide nøjagtigt, hvor meget mad du vil spise. Det er bedre end at kigge i skabet og køleskab, før måltiderne eller snacks for at se, hvad der er der.

Det er bedst at adskille spise fra andre aktiviteter, da dette hjælper dig med at holde din planlagte spise for dagen. Så prøv ikke at spise mens du er på farten, mens du ser TV, ved møder osv.

Top tip: Planen morgendagens spise i dag.

Relaterede artikler

Ændre dine spisevaner

Har du nogen spisevaner, der kan forbedre?

 • Er du spiser større og større portioner, når du har et måltid? Bevidst prøv at tage mindre portioner, når du har et måltid. Må ikke føler at du er nødt til at tømme din plade. Måske ændre pladerne i dit skab (som kan være store) til flere mellemstore plader. På denne måde vil du naturligvis tjene op mindre portioner.
 • Hvad har du til snacks? Prøv at ændre chokolade, kager eller chips til frugt. Den Change4Life hjemmeside nedenfor giver tips om sund snack alternativer.
 • Har du andet helpings på måltid tidspunkter, hvor du er virkelig allerede fuld?
 • Skipping måltider er normalt en dårlig idé. Det lyder som en god idé, men mange mennesker bare bliver sulten, have snacks senere på dagen, og spiser for meget på det næste måltid. Spise med jævne måltiderne kan være et første vigtigt forandring. Tre sunde måltider om dagen er bedst.
 • Har du altid have en budding? Vil en let yoghurt gøre i stedet for en sød wienerbrød?
 • Spiser du hurtigt? Er du klar til et andet hjælpende før de fleste mennesker halvdelen har afsluttet deres første portion? Overvægtige mennesker i gennemsnit spiser hurtigere end slankere mennesker. Det er bedst at træne dig selv til at tygge hver mundfuld for længere tid, og at spise langsomt.

Top tip: spise tre sunde måltider hver dag, inklusive morgenmad, er bedre end at springe måltider. Spis langsomt, tygge længere. Sæt din kniv og gaffel ned mellem hver mundfuld.

Skift den mad, du køber

Et skridt i retning af at forbedre spisevaner er at ændre indholdet af din indkøbskurv. For eksempel, hvis du aldrig købe kiks, vil de ikke være i skabet for at friste dig. De fleste fødevarer etiketter siger hvad der er i maden, så dette kan hjælpe dig til at købe sundere mad. Det kan være nyttigt at planlægge en indkøbsliste, og holde sig til det. Men mens du er ved at lære, hvilke er de sundere fødevarer, kan det også være nyttigt at bruge lidt tid sammenligne fødevarer etiketter, før der træffes beslutning om, hvad de skal købe.

Top tip: ikke shoppe for mad, når du er sulten, efter et måltid er bedst. Fjern fristelser ved at ændre indholdet i dine skabe.

Prøv nye opskrifter

De fleste mennesker har et standard sæt af opskrifter og måltider, som de gentager. Disse kan være gamle favoritter, men det kan være nødvendigt at tilpasse disse og også finde nye, sundere opskrifter.

Top tip: når du er på en vægtreducerende diæt, prøve at lære en ny sund opskrift hver uge. Når du har nået dit mål vægt, bør du så have masser af nye sunde måltid ideer til at hjælpe med at holde din vægt nede.

Overveje at spise mere suppe

Der er nogle beviser, at spise suppe kan fylde dig op til længere. Også, hvis du har suppe som en starter dit måltid, du er mindre tilbøjelige til at spise for meget for resten af ​​dit måltid. Hvis du tager for eksempel kylling og grøntsager, og have dette med et glas vand, vil du føler dig fuld i en vis periode bagefter. Dog kan, hvis du tager den samme mad, men blande det med vand for at lave en suppe, spise suppen holde din sult opfyldt for en længere periode. Dette menes at være på grund af det faktum, at din mave tømmes langsommere, hvis du spiser suppe, end hvis du spiser kylling og grøntsager og drikke vand hver for sig. Som et resultat, er din mave væg strækkes over en længere periode og beskeder sendes til din hjerne at slukke den følelse af sult for en større periode.

Top tip: sørg for, at det er en fedtfattig suppe, du spiser. Undgå cremet eller højt kalorieindhold supper.

Føler du dig fysisk sulten?

Din appetit er en meget kraftfuld ting. Derfor er mange mennesker finder det så svært at tabe sig. Det er rigtigt, at nogle mennesker føler sig sulten oftere end andre. Men sulten er ikke altid ensbetydende med, at din krop fysisk har brug for mad. Nogle gange kan du føle følelsesmæssige sult. For eksempel, sulten, fordi du er træt, keder sig, træt ked osv.

Vægtreduktion - hvordan man kan tabe. Sådan vægttab virker.
Vægtreduktion - hvordan man kan tabe. Sådan vægttab virker.

Tænk over dette og forsøge at modstå at spise, så snart du føler dig sulten. Føler du dig fysisk sulten eller er du bare på udkig efter mad til at opfylde en følelsesmæssig sult? Hvis du har en stærk appetit, så prøv at fylde op ved spisetid med grøntsager og frugt, som har en masse fiber og bulk, men er lav i kalorier.

Top tip: drikke masser eller vand og spise masser af frugt og grøntsager til at hjælpe counter fysiske sult. Tænk over, om din sult er følelsesmæssige årsager.

En bemærkning om særlige diæter

Mange specielle 'underligt' kost er annonceret, men de er ofte ikke nogen hjælp. Dette er fordi dine gamle spisevaner normalt vil vende tilbage efter en kort speciel diæt, og vægten ofte går igen.

Top tip: Det er normalt ikke en speciel diæt, som du har brug for, men en livslang ændring til en sundere kost som en del af en sundere livsstil.

Mange mennesker bruger drinks fulde af kalorier til at slukke deres tørst. Sukkerholdige drikkevarer, såsom cola, te og kaffe med mælk og sukker, mælk, og alkoholholdige drikkevarer, der alle indeholder kalorier. Alkoholiske drikkevarer indeholder også en masse kalorier. En af de nemmeste måder at skære ned på kalorier er simpelthen at drikke vand som din vigtigste drik.

Top tip: holde noget vand i en plastflaske i køleskabet. Koldt vand er overraskende forfriskende. Den Change4Life hjemmeside nedenfor giver også tips og råd om drikke swaps til at skære ned på kalorierne.

En interessant forskning forsøg med vand

En undersøgelse offentliggjort i 2010 konkluderede, at drikke vand lige før måltider kan også hjælpe folk til at tabe sig. I undersøgelsen blev 48 overvægtige voksne i alderen 55 til 75 sættes i to grupper. Den første gruppe blev bedt om at spise en lav-kalorie diæt, men ikke at drikke nogen ekstra vand før måltider. Den anden gruppe blev bedt om at spise den samme kost, men også at drikke to glas vand (500 ml) lige før hvert måltid. Efter 12 ugers vand drikkevand gruppen havde tabt i gennemsnit omkring 2 kg mere end den ikke vand drikkevand gruppe. Teorien var, at vandet drikke gruppen følte fyldigere under måltidet, og så spiste mindre mad ved hvert måltid.

Dette er blot en lille undersøgelse og så det er vanskeligt at basere firma rådgivning om det. Men det lyder logisk og kan være et forsøg værd Note:. Drikke store mængder vand er ikke nyttige, og i sjældne tilfælde kan være farlige. Der har været et par tilfælde rapporter om mennesker, der dør af at drikke store mængder vand. Men den ekstra 500 ml vand pr måltid i denne undersøgelse er rimelig.

Det anbefales, at alle voksne bør sigte for mindst 30 minutter af moderat intensitet fysisk aktivitet på mindst fem dage i ugen. Men hvis du er overvægtige eller fede, og sigter mod at tabe sig, hvis det er muligt, bør du forsøge at gøre omkring 60-90 minutter på mindst fem dage i ugen.

Moderat fysisk aktivitet omfatter: rask gang, jogging, dans, svømning, badminton, tennis, osv. Derudover, så prøv at gøre mere i dine daglige rutiner. For eksempel trappen i stedet for elevatorer, gå eller cykle til arbejde eller skole brug, etc. Undgå at sidde for længe foran fjernsynet eller en computerskærm. Tag regelmæssige pauser samtidig arbejder. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at gøre det fysisk aktivitet i ét stykke. Du kan bryde det op i blokke af 10-15 minutter. Se særskilt folder kaldet "Fysisk aktivitet for sundhed", hvilket giver flere detaljer.

Top tip: opbygge din træning niveauer op gradvist. Hvis du ikke er vant til fysisk aktivitet, så prøv at starte med en 30-minutters rask gåtur hver dag og så bygge op derfra.

Ligesom at holde en fødevare dagbog kan være nyttigt i starten, hvis du forsøger at tabe sig, kan det også være nyttigt som en måde at overvåge din kost i løbet af dit vægttab. Undersøgelser har vist, at holde en fødevare dagbog kan hjælpe folk til at tabe blot gennem processen med at skrive ting ned. Du kan bruge den samme dagbog for at holde styr på dine fysiske aktivitetsniveau samt.

Det er også vigtigt at veje dig regelmæssigt for at overvåge dine fremskridt. Én gang om ugen anbefales. Det første kilogram er den nemmeste at tabe. Dette er fordi du mister vand fra kroppen ved første såvel som fedt. Vær opmærksom på, at den første kilogram eller så kan synes at falde, men så vægttab langsommere. Dette er normalt. Også, ikke blive modløs af mindre vægt stiger eller udjævning i vægt for et par dage. Kig efter den generelle tendens i dit vægttab over flere måneder.

Top tip: regelmæssig vejning og opmuntring fra en praksis sygeplejerske eller diætist kan være nyttige.

Få vægt tracker app. Livsstilsændring for livet.
Få vægt tracker app. Livsstilsændring for livet.

Nogle mennesker kan føle sig motiveret nok og har alle de oplysninger, de har brug for at tabe sig uden hjælp fra andre. Men du behøver ikke at forsøge at tabe sig alene. Der er et væld af hjælp til rådighed. Spørg din læge eller praksis sygeplejerske til råds. En henvisning til en diætist kan være nyttige. One-on-one rådgivning eller gruppe rådgivning kan være til rådighed i dit område på NHS. Der kan også være nogle lokale grupper til at hjælpe dig med at øge din fysiske aktivitetsniveau.

En række kommercielle vægttab grupper mødes regelmæssigt i Storbritannien. I virkeligheden er der nogle forskning tyder på, at folk, der melder et vægttab gruppe er mere tilbøjelige til at få succes i at tabe vægt end dem der ikke gør. Der er også internet-baserede programmer og selvhjælpsbøger, der kan hjælpe dig med dit vægttab.

Medicin til at hjælpe med vægttab kan være en mulighed for nogle mennesker, der ønsker at tabe sig. Men der er ikke så mærkeligt lægemidler til rådighed, og livsstilsændringer til at forbedre din kost og øge din fysiske aktivitet er stadig vigtige.

Det stof orlistat fås på recept fra din læge og lav dosis orlistat er også tilgængelig til at købe over-the-counter på apoteker. Læger og apotekere er givet specifikke retningslinjer for, når orlistat bør anvendes. Den kan ikke bruges i alle, der ønsker at tabe sig og kan kun anbefales i mennesker over en vis body mass index (BMI). For en læge til at ordinere orlistat, er de også nødt til at være sikker på at du har prøvet at ændre din kost og øge dit fysiske aktivitetsniveau først.

Orlistat virker ved at blokere kemikalier (enzymer) i din tarm, som fordøje fedt. Næsten en tredjedel af det fedt, du spiser er blokeret af orlistat. Den ufordøjet fedt er ikke absorberet i din krop, og er gået ud med dine fæces (afføring). Det er vigtigt at følge en lav-kalorie, fedtfattig kost og opretholde regelmæssig fysisk aktivitet, hvis du tager orlistat. Du vil også brug for regelmæssig opfølgning med din læge eller apotek. Se separat brochure kaldet »Orlistat - hjælpe med vægttab", hvilket giver yderligere detaljer om dette stof, og når den kan anvendes.

Note: to andre lægemidler, sibutramin og rimonabant tidligere brugt til at hjælpe med vægttab er ikke længere tilgængelige i Storbritannien på grund af bekymring over deres sikkerhed.

Dette kan være en mulighed, hvis du er meget overvægtig. Imidlertid er kirurgi normalt kun tilbydes, hvis andre måder at tabe ikke har fungeret (herunder kost, øge din fysiske aktivitetsniveau og orlistat). Vægttab kirurgi normalt giver meget gode resultater, og de fleste mennesker mister en masse vægt. Men dette er specialist kirurgi, og det er en større operation. Hos nogle mennesker, kan kirurgi ikke anbefales, da sundhedsspørgsmål kan betyde, at det at have en bedøvelse kan være farlig.

Kirurgi for at støtte vægttab kaldes fedmekirurgi. Der findes forskellige typer af fedmekirurgi til rådighed. I den ene type, reducerer kirurgi størrelsen af ​​din mave, så du ikke er i stand til at spise så meget. Du føler dig fuld hurtigere. En anden type af fedmekirurgi gør den mad, du spiser omgå nogle af dine tarmen. Det betyder, at du ikke er i stand til at absorbere så mange kalorier fra mad, som du normalt ville. Der er også nyere teknikker, der er blevet udviklet til at hjælpe vægttab, herunder intragastriske balloner (små balloner, der sidder inde i din mave).

Efter operationen vil du nødt til at foretage langsigtede ændringer i dine spisevaner. Du vil blive givet hjælp og vejledning til dette. Du vil også brug for en langsigtet medicinsk opfølgning.

For yderligere information om operation for at hjælpe med vægttab, se separat folder kaldet "Kirurgi for fedme".

Det er naturligt, at du vil blive fristet af forskellige situationer at sætte dig af sporet med din kost og vægttab. Det er vigtigt at erkende, at ferie, festivaler, spise ude osv., kan påvirke dine daglige valg af fødevarer, og hvad du havde planlagt at spise.

Kan du identificere eventuelle fristende situationer? Nogle mennesker finder, at se madprogrammer på tv gør dem føler sulten. Hvordan omkring lugt fra køkkenet fra en person madlavning, der ikke er klar over, at du forsøger at tabe sig? Får du pres fra familie eller venner at spise eller drikke mere? Kan du undgå fristende situationer? Hvis ikke, tænker måder at håndtere dem.

Top tip: gå og rense dine tænder eller tage en kort frisk gåtur, når du er fristet til at spise mellem måltiderne.

Mange mennesker spiser som en trøst, eller som en måde at håndtere stress. Hvordan kan du håndtere stress? Er stress, ulykkelighed, depression, osv., en grund til at du spise for meget eller at binge spise? Hvis ja, kan du planlægge alternative strategier? For eksempel afslapning bånd gå en tur, taler til en ven, etc.

Top tip: se en læge, hvis du føler, at depression er et problem. Depression kan ofte behandles.

Mange mennesker tabe sig, men ved slutningen af ​​deres "kost«, går vægten tilbage på. Den væsentligste årsag til dette sker er fordi deres vægtreducerende diæt var kun en midlertidig ændring af deres usund kost og livsstil. For at holde din vægt off, er det vigtigt, at du lave permanente ændringer. Det betyder normalt:

 • Holde til en sund kost.
 • Udøver regelmæssigt.
 • En ændring for hele husstanden. Det er svært for et medlem af en husstand at shoppe og spise anderledes til resten. Det er bedst, at hele husstanden skal spise en sund kost.

Det betyder ikke mindre nydelse af mad. Dog kan det tage et stykke tid at lære at nyde forskellige fødevarer, måltider og opskrifter. Nogle mennesker har brug for mere støtte til at holde deres nye vægt, end da de var faktisk slankekure og tabe sig. En lokal støttegruppe kan være i stand til at hjælpe.

Top tip: efter at have tabt nogle vægt, selv vejer en gang om ugen for at holde styr på din vægt. Denne måde vil du se, om din vægt begynder at stige igen, og du kan gøre noget ved det på et tidligt tidspunkt.

NHS valg

Web: www.nhs.uk
En række værktøjer og artikler til støtte sund spise og blive mere fysisk aktive.

Change4life

Tlf: 0300 123 4567 Web: www.nhs.uk/change4life
En regering kampagne, der begyndte i januar 2009 har til formål at forhindre folk i at blive overvægtige ved at tilskynde dem til at spise godt, bevæge sig mere og leve længere. Ved at deltage får en personlig pakke med tips og råd. Hjemmeside har oplysninger om aktiviteter i dit lokalområde. For specifikke oplysninger om snack og drikke »swaps«, se her: www.nhs.uk/change4life/Pages/change-for-life-adults.aspx

British Diætetiske Association - Weight klogt

Web: www.bdaweightwise.com
Dette er en selvstændig side med upartiske, nem at følge tips, der er baseret på den seneste dokumentation, for at hjælpe dig med at administrere din vægt til gode. Det vil hjælpe dig tage et kig på din nuværende spisevaner og fysisk aktivitet niveauer, og tilbyder en praktisk tilgang til angivelse af dine egne mål for livsstilsændring.

British Nutrition Foundation

Web: www.nutrition.org.uk
Sund livsstil afsnit af deres hjemmeside giver råd om, hvordan man kan sætte sund kost og aktiv livsstil i praksis, for livet. Det indeholder en god informationsblad om at spise fødevarer med et lavere energitæthed til at hjælpe dig med at tabe.

National Obesity Forum

First Floor, 6a Gordon Road, Nottingham NG2 5LN
Tlf: 0115 846 2109 Web: www.nationalobesityforum.org.uk
Hjemmeside har et afsnit for familier og enkeltpersoner, der tilbyder rådgivning og støtte om, hvordan man vedtage en sundere livsstil.

Food Standards Agency

Web: www.eatwell.gov.uk
Tilbyder rådgivning til en sund kost.

Vægt bekymring

1-19 Torrington Place, London WC1E 6BT
Tlf: 020 7679 1853 (ikke en hjælpelinje) Web: www.weightconcern.org.uk
Weight Bekymring er en registreret velgørenhedsorganisation, der er oprettet til at tackle den stigende problem med fedme. Vægt Concern har vist, hvordan psykologer, diætister og motion specialister arbejder sammen kan hjælpe folk gøre livsstilsændringer, de ønsker, at kontrollere deres vægt.

British fedmekirurgi patientforening

PO Box 805, Taunton, Somerset TA1 9DH
Tlf: 08456 02 04 46 Web: www.bospa.org
Giver støtte og information til mennesker i Storbritannien overvejer fedmekirurgi.

Aktuelle artikler