Røde hunde (tysk mæslinger) og graviditet

Røde hunde (tysk mæslinger), er normalt en mild sygdom. Men hvis du er gravid og fange røde hunde, kan det medføre alvorlige skader på dit ufødte barn. Før din første graviditet, bør du have en blodprøve for at kontrollere, om du er immun over for rubella. Hvis du ikke er immun, kan du blive vaccineret før han bliver gravid.

Røde hunde (tysk mæslinger) er en infektion forårsaget af røde hunde virus. Det er normalt en mild sygdom, der forårsager et udslæt, ondt i halsen og hævede kirtler. Den forekommer hyppigst hos små børn, men kan påvirke nogen.

Røde hunde (tysk mæslinger) og graviditet. Du bør have en blodprøve, før du bliver gravid.
Røde hunde (tysk mæslinger) og graviditet. Du bør have en blodprøve, før du bliver gravid.

Rubella er nu ualmindeligt i Storbritannien som følge af rubella immunisering. Se separat brochure kaldet Røde hunde (tysk mæslinger) for flere detaljer.

Relaterede artikler

Hvis du er gravid og har rubella i de første par måneder af graviditeten, er der stor chance for, at virus vil forårsage alvorlig skade på dit ufødte barn. Den virus påvirker udviklingslandene organer og barnet kan blive født med alvorlige handicap - medfødt rubella syndrom. Komplikationer af medfødt rubella syndrom omfatter grå stær, døvhed, og hjerte, lunge og hjerne abnormiteter. Under rubellainfektion i de første tre måneder af graviditeten øger også din risiko for at få en abort.

Risikoen for dit barn udvikler medfødt rubella syndrom er størst i de første 16 uger af din graviditet. Risikoen er størst i de første 12 uger af graviditeten. Risikoen er meget lavere, hvis du er mere end 20 uger henne.

Bemærk: medfødt rubella syndrom er yderst sjælden i Storbritannien.

Du bør have en blodprøve, før du bliver gravid. Den blodprøve kontrollerer for antistoffer i blodet til at vise, at du er immune over for røde hunde.

  • Børn i Storbritannien bliver vaccineret mod røde hunde som en del af den rutinemæssige børnevaccinationsprogrammet. Men i et meget lille antal børn, har immunisering ikke fungerer godt. I disse børn, når de bliver voksne gør deres krop ikke har nok antistoffer til at beskytte mod røde hunde.
  • Den eneste måde at kontrollere, om du er immun, er at have den blodprøve.
  • Denne blodprøve kan tilbydes i rutinemæssig godt kvinde kontrollerer givet til yngre kvinder, som endnu ikke er blevet gravid. Hvis du ikke har haft en test, kan din praksis sygeplejerske sørge for at dette skal gøres.
  • Især kan kvinder, der er kommet til Storbritannien fra udlandet ikke er blevet vaccineret, og er derefter i risiko for at få et barn med medfødt rubella syndrom.
  • Hvis blodprøven viser, at du ikke er immun, bør du blive vaccineret (se separat folder kaldet Rubella immunisering ).

En af de rutinemæssige blodprøver, der er taget i den tidlige graviditet kontrollerer, om rubella antistoffer. Du vil blive tilbudt denne test i efterfølgende graviditeter også:

  • I de fleste kvinder testen er positiv for antistoffer, hvilket betyder, at du er immune.
  • Hvis din test er negativ (ingen antistoffer), er du i fare, hvis du kommer i kontakt med røde hunde. Du bør holde sig væk fra folk, der måske har røde hunde. Når dit barn er født, bør du blive vaccineret for at beskytte mod røde hunde i fremtidige graviditeter.
  • Hvis du er gravid og komme i kontakt med en person med røde hunde, bør du tjekke din rubella status. Din jordemoder eller læge vil normalt have en registrering af dette (fra blodprøve, der blev taget tidligt i din graviditet), hvis du ikke kender. De fleste kvinder er immune grund af tidligere immunisering og vil ikke udvikle rubella. Ingen yderligere handling er nødvendig, hvis du er kendt for at være immune.
  • Hvis du ikke er immun, og komme i kontakt med en person med røde hunde, så blodprøver kan rådes. Disse kan fortælle, hvis du er ved at udvikle røde hunde, før symptomerne begynder. Yderligere foranstaltninger afhænger af resultaterne af disse test.
  • Se en læge, hvis du er gravid, og udvikle en sygdom, som du mener kan være røde hunde. Andre vira kan forårsage udslæt ligner røde hunde. De fleste vira ikke skade det ufødte barn. Blodprøver kan bekræfte eller afkræfte røde hunde, hvis der er mistanke om.

I det usandsynlige tilfælde, at du er blevet bekræftet til at have røde hunde, så vil du blive henvist til en fødselslæge for at drøfte muligheden af ​​din baby har medfødt rubella syndrom.

Der findes ingen effektiv behandling for at forhindre udviklingen af ​​medfødt rubellasyndrom.

Selv hvis du har haft en rubella immunisering eller har haft røde hunde-infektion, er der stadig en lille chance for, at din krop ikke har gjort tilstrækkeligt med antistoffer mod rubellavirus at beskytte dig. Den eneste måde at kontrollere, om immunisering har arbejdet, er at få taget en blodprøve. Dette kontrollerer for rubella antistoffer. Fordi medfødt rubella syndrom er så vigtigt at undgå, hvis du tænker på at blive gravid for første gang, bør du have en blodprøve for at kontrollere, at du er beskyttet.

Hvis du ikke har haft den blodprøve, så skal du spørge din praksis sygeplejerske eller læge til blodprøve, hvis du tænker på planlægningen af ​​en baby. Hvis du ikke er immune, så kan du blive vaccineret, inden du bliver gravid.

Især er kvinder, der er kommet til Storbritannien fra udlandet og er ikke blevet vaccineret i størst risiko for at få et barn med medfødt rubella syndrom. Disse kvinder bør også have blodprøve.

Yderligere hjælp og information

Sense - For døvblinde

Aktuelle artikler