Epilepsi med partielle anfald

Omkring 1 i 30 mennesker i Storbritannien udvikler epilepsi på et tidspunkt. Det mest almindeligt begynder i barndommen og i personer over 60 år. Dog kan epilepsi begynde på alle alderstrin. Anfald er velkontrolleret med behandling i ca 4 i 5 tilfælde. Der findes forskellige typer af epilepsi. Denne folder er omkring epilepsi med partielle anfald. Partielle anfald kaldes også fokale anfald. Andre brochurer i serien kan nævnes: 'Epilepsi - en generel introduktion', 'Epilepsi - Barndom absencer', 'Epilepsi - kunne det være?', 'Epilepsi - Living med epilepsi', 'Epilepsi - Behandlinger', 'Epilepsi - Tonic -kloniske anfald ',' Epilepsi - Beskæftiger sig med en beslaglæggelse «,» Epilepsi - Prævention / Graviditet Issues «,» epilepsi og Sudden Unexpected Death '.

En beslaglæggelse er en kort episode af symptomer, som er forårsaget af en byge af unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Typisk, et anfald varer fra få sekunder til få minutter. (Ældre ord for anfald omfatter kramper og passer).

Hjernen indeholder millioner af nerveceller (neuroner). Normalt er de nerveceller konstant sende bittesmå elektriske beskeder ned nerver til alle dele af kroppen. Forskellige dele af hjernen styrer forskellige dele og funktioner i kroppen. Derfor, de symptomer, der opstår under et anfald afhænger af, hvor den unormale briste af elektrisk aktivitet forekommer.

Der findes forskellige typer anfald, men de er stort set inddeles i to hovedtyper - generaliserede og partielle. Mange mennesker forbinder epilepsi med generaliserede krampeanfald. Men nogle mennesker udvikler partielle anfald.

Epilepsi med partielle anfald. Hvis du har epilepsi, betyder det, at du har haft gentagne anfald.
Epilepsi med partielle anfald. Hvis du har epilepsi, betyder det, at du har haft gentagne anfald.

Med en partielle anfald, forbliver briste af elektrisk aktivitet i en del af hjernen. Derfor du har tendens til at have lokaliseret (fokal) symptomer. Forskellige dele af hjernen styrer forskellige funktioner og så symptomer afhænge af, hvilken del af hjernen påvirkes.

Simple partielle anfald

I denne type anfald kan du have muskuløse ryk eller mærkelige fornemmelser i den ene arm eller ben. Du kan føle, høre, se, lugte eller smage underlige fornemmelser. Nogle mennesker udvikler prikken og stikken i den ene del af kroppen. Men behøver du ikke mister bevidstheden eller bevidsthed. En simpel partielle anfald varer som regel kun et par sekunder eller minutter. For hver enkelt, tendens den samme bevægelse eller følelse til at gentage sig, hver gang et anfald opstår.

Komplekse partielle anfald

Under denne type af partielle anfald, er du ikke opmærksom på dine omgivelser, eller hvad du laver. I realiteten har du en delvis tab af bevidsthed (som adskiller sig fra en simpel partiel anfald). Denne type anfald kan opstå fra nogen del af hjernen, men mest almindeligt opstår fra en tindingelappen (en del af hjernen). Derfor er denne type kaldes tindingelappen anfald.

Tindingelapperne af hjernen med til at beskæftige sig med humør og adfærd. Derfor kan du have mærkelige følelser, fornemmelser og følelser i løbet af en komplekse partielle anfald. Det kan føles som at være i en drøm. Dine omgivelser kan forekomme mærkeligt eller underligt bekendt. Det kan være vanskeligt at forklare de følelser eller fornemmelser, der opstår. Til en tilskuer, kan synes at være i en trance eller opføre sig underligt i et par sekunder eller minutter. For eksempel kan du vandre med nogen åbenbare formål. Nogle mennesker lugter deres læber, fumle på tøj, ser ud til at skælde ud, sluge flere gange, eller gøre andre gentagne bevægelser.

Nogle gange kan en delvis anfald udvikler sig til en generaliseret krampeanfald. Dette kaldes en sekundær generaliseret anfald.

Hvis du har epilepsi, betyder det, at du har haft gentagne anfald. Hvis du har en enkelt beslaglæggelse, betyder det ikke nødvendigvis, at du har epilepsi. Om 1 person i 20 har et anfald på et tidspunkt i deres liv. Det kan være den eneste, der opstår. Definitionen af ​​epilepsi er mere end én beslaglæggelse. Hyppigheden af ​​anfald hos personer med epilepsi varierer. I nogle tilfælde kan der være år mellem anfald. I den anden ende, anfaldene i nogle tilfælde sker hver dag. For andre, er frekvensen af ​​anfald sted i mellem disse yderpunkter.

Epileptiske anfald opstår i hjernen. En beslaglæggelse kan også være forårsaget af eksterne faktorer, der kan påvirke hjernen. For eksempel kan en høj feber forårsage en feberkramper. Andre årsager til anfald omfatter: mangel på ilt, lavt blodsukker, visse lægemidler, giftstoffer, og en masse alkohol. Anfald forårsaget af disse eksterne faktorer ikke klassificeret som epilepsi.

Ukendt årsag (idiopatisk epilepsi)

I mange tilfælde kan ingen årsag til anfald findes. De unormale byger af elektrisk aktivitet i hjernen opstår tilsyneladende uden grund. Det er uklart, hvorfor de starter, eller hvorfor de fortsætter med at forekomme. Genetiske (arvelige) faktorer kan spille en rolle i nogle tilfælde. Mennesker med idiopatisk epilepsi som regel ingen andre neurologiske (hjernen) tilstand. Medicin til at kontrollere krampeanfald normalt fungerer godt.

Symptomatisk epilepsi

I nogle tilfælde medfører en underliggende hjerne tilstand eller hjerneskade epilepsi. Visse betingelser er til stede ved fødslen. Visse betingelser udvikle sig senere i livet. Der er mange sådanne betingelser. For eksempel: et plaster af arvæv i en del af hjernen, en hovedlæsion, slagtilfælde, cerebral parese, nogle genetiske syndromer, tumorer i hjernen, tidligere infektioner i hjernen, såsom meningitis eller hjernebetændelse. Betingelsen kan irritere de omkringliggende hjerneceller og udløse anfald.

Nogle underliggende forhold kan forårsage ingen andre problemer, bortset fra anfald. I andre tilfælde kan den underliggende tilstand forårsage andre problemer ud over de anfald.

Disse dage, med moderne scanninger og tests, kan en årsag kan findes i nogle tidligere sager anset for at være idiopatisk (ukendt årsag). For eksempel. Et lille stykke af arvæv i hjernen, eller en lille anomali i nogle blodkar inde i hjernen Disse kan nu findes ved moderne hjernescanning udstyr, som er mere sofistikeret end tidligere.

Hvad er en partielle anfald? Vagus nerve stimulation.
Hvad er en partielle anfald? Vagus nerve stimulation.

Der er ofte ikke, hvorfor en beslaglæggelse sker på én gang, og ikke på en anden. Men nogle mennesker med epilepsi oplever, at visse udløser gør et anfald mere sandsynligt. Disse er ikke årsag til epilepsi, men kan udløse et anfald ved nogle lejligheder.

Mulige udløsere kan omfatte:

 • Stress eller angst.
 • Heavy drikke.
 • Gadestoffer.
 • Nogle lægemidler såsom antidepressiva, antipsykotisk medicin.
 • Mangel på søvn eller træthed.
 • Uregelmæssige måltider, som forårsager et lavt blodsukker.
 • Flimrende lys, såsom fra strobe belysning.
 • Menstruation (perioder).
 • Sygdomme, som forårsager feber, såsom influenza eller andre infektioner.

Du bør se din læge, hvis du har haft en mulig beslaglæggelse eller lignende arrangement. Nogle gange er det svært for en læge at bekræfte, at du har haft et anfald. Den vigtigste del af bekræfte diagnosen er beskrivelsen af, hvad der skete. Andre forhold kan ligne anfald - for eksempel kollapser besvimer, panikanfald, grundet hjerteproblemer, holde vejret angreb i børn, og andre problemer.

Derfor er det vigtigt, at en læge skal have en klar beskrivelse af, hvad der skete under arrangementet. Helst dette er fra den berørte person, og også fra et øjenvidne. Beskrivelsen kan være typisk for et anfald.

Men sommetider er det vanskeligt for en læge at bekræfte diagnosen afgjort. Tests såsom hjerneskanninger, elektroencefalografi (EEG - brainwave optagelser) og blodprøver kan hjælpe:

 • En hjerne scan - sædvanligvis en magnetisk resonans (MRI) eller computertomografi (CT) scanning - kan vise strukturen af forskellige dele af hjernen. En hjerne scanning er ikke altid nødvendigt.
 • EEG. Denne test registrerer den elektriske aktivitet i hjernen. Særlige klistermærker er placeret på forskellige dele af hovedbunden. De er forbundet til EEG maskine. Dette forstærker de små elektriske budskaberne fra af hjernen, og registrerer deres mønster på papir eller computer. Testen er smertefri. Nogle typer af beslaglæggelse producerer typiske EEG mønstre. Men en normal optagelse ikke udelukke epilepsi, og ikke alle EEG abnormiteter er relateret til epilepsi.
 • Blodprøver og andre prøver kan rådes til at kontrollere, om din generelle velbefindende. De kan også kigge efter andre mulige årsager til hændelsen.

Selv nyttige, tests ikke idiotsikker. Det er muligt at have epilepsi med normale testresultater. Også, hvis en abnormitet er fundet på en hjernescanning, betyder det ikke, at det forårsager anfald. Dog kan prøverne med til at bestemme, hvis begivenheden var et anfald, eller er forårsaget af noget andet. Det er usædvanligt for en diagnose af epilepsi, der skal foretages efter en beslaglæggelse, da definitionen af ​​epilepsi er tilbagevendende anfald. Af denne grund en læge kan foreslå at vente og se, om det sker igen, før du foretager en fast diagnose af epilepsi.

Som partielle anfald kan antage mange forskellige former, andre tilstedeværende nødt til at tage en fælles fornuft. Næsten alle partielle anfald stopper inden for et par minutter af sig selv. Blid og rolige beroligelse kan være alt der er nødvendigt, indtil beslaglæggelsen slutter. Hvis den berørte person synes forvirret eller vandrer, så prøv at lede dem væk fra enhver fare.

Nogle gange kan en delvis anfald udvikler sig til en krampagtig en, så vær opmærksom på dette. Det kan være bedst at vejlede personen til at sidde i en blød stol eller væk fra farlige steder. Ophold med den person, indtil de er inddrevet, og er fuldt ud opmærksomme på deres omgivelser.

Medicin

Epilepsi kan ikke helbredes med medicin. Dog kan forskellige lægemidler forhindrer anfald. De virker ved at stabilisere den elektriske aktivitet i hjernen. Du er nødt til at tage medicin hver dag for at undgå kramper. Anfald er velkontrolleret med medicin i omkring 4 ud af 5 tilfælde.

Beslutning om hvilken medicin at ordinere afhænger sådanne ting som: typen af ​​epilepsi, alder, andre lægemidler, som du kan tage til andre betingelser, mulige bivirkninger, graviditet osv. En medicin kan forhindre beslaglæggelser i de fleste tilfælde. En lav dosis startes normalt i første omgang. Dosis kan øges, hvis det ikke lykkes at undgå kramper. I nogle tilfælde to lægemidler er nødvendige for at forebygge anfald.

Beslutningen når at starte medicin kan være vanskelig. En første beslaglæggelse kan ikke betyde, at du har epilepsi, som en anden beslaglæggelse aldrig kan ske, eller kan opstå år senere. Beslutningen om at starte medicin bør ske ved afvejning af alle de fordele og ulemper ved at starte eller ikke starte, medicinen. En fælles løsning er at vente og se efter en første anfald. Hvis du har en anden beslaglæggelse inden for et par måneder, flere er sandsynligt. Medicin er almindeligt startes efter en anden anfald, der opstår inden for 12 måneder efter den første. Men der er ingen klare regler og beslutningen om at starte medicin bør ske efter en indgående drøftelse med din læge.

Nogle punkter om medicin til epilepsi omfatter følgende:

 • Spørg din læge, hvor længe behandlingen vil sandsynligvis blive rådgivet. Dette vil variere fra sag til sag. Hvis du ikke har haft anfald i flere år, kan du ønsker at prøve at stoppe medicin. Men det afhænger af din særlige form for epilepsi. Der findes mange forskellige typer af epilepsi, hvoraf nogle er aldersafhængig, men der er nogle, der vil brug for medicin for livet. Dit liv omstændigheder kan påvirke beslutningen om at stoppe medicin. For eksempel, hvis du for nylig har genvundet dit kørekort, kan risikoen for at miste det igen til et år, hvis et anfald opstår påvirke din beslutning. Men hvis du er en teenager, der har været fri for anfald i nogle år, kan du være glad for at tage risikoen.
 • Selv om listen over mulige bivirkninger for hver medicin virker lang, i praksis, de fleste mennesker har få eller ingen bivirkninger, eller bare mindre betydning. Spørg din læge, som bivirkninger er vigtige at holde øje med. Hvis du udvikler en besværlig bivirkning kan det være dosisrelateret eller kan aftage i tiden. Alternativt kan et skift til et andet lægemiddel blive rådgivet.
 • Lægemidler, som anvendes til andre betingelser kan interferere med medicin mod epilepsi. Hvis De får ordineret eller købe et andet lægemiddel, minde din læge eller apoteket, at du tager medicin for epilepsi. Selv ting som fordøjelsesbesvær medicin kan interagere med dit epilepsimedicin, hvilket kan øge din chance for at få et anfald.
 • Nogle epilepsi behandlinger forstyrre p-piller. Du kan bruge en højere dosis piller eller en alternativ præventionsmetode.
 • Du bør informere din læge, hvis du påtænker at blive gravid. Pre-forestilling rådgivning er vigtigt for kvinder med epilepsi.
 • Hvis du har epilepsi og tage behandlingen, er du fritaget receptpligtig gebyrer for alle dine recepter. Du har brug for en fritagelsesattest. Du kan få dette fra apoteket.

Andre behandlinger

 • Kirurgi for at fjerne en lille del af hjernen, der er den underliggende årsag til epilepsi. Kirurgi er kun egnet til et mindretal af mennesker med epilepsi og kan overvejes, når medicinen ikke undgå kramper, især partielle anfald. Men kun et lille antal personer med epilepsi er egnet til kirurgi og, selv for dem, der er, er der ingen garanti for succes. Der er også risiko fra driften. Kirurgiske teknikker fortsætte med at forbedre og kirurgi kan blive en mulighed for flere og flere mennesker i fremtiden.
 • Vagus nerve stimulation er en behandling for epilepsi, hvor en lille generator er implanteret under huden under venstre kraveben. Den vagus nerve stimuleres til at reducere hyppigheden og intensiteten af ​​anfald. Dette kan være egnet for nogle mennesker med anfald, der er vanskelige at styre med medicin.
 • Ketogen diæt er meget højt fedtindhold, lavt proteinindhold, og næsten kulhydrat-fri. Dette kan være effektivt i behandlingen af ​​vanskelige at kontrollere krampeanfald hos nogle børn.
 • Komplementære behandlingsformer såsom aromaterapi kan hjælpe med afslapning og lindre stress, men har ingen dokumenteret effekt på forebyggelse af anfald.
 • Rådgivning. Nogle mennesker med epilepsi bliver angst eller deprimeret om deres tilstand. En læge kan være i stand til at arrangere rådgivning med det formål at overvinde sådanne følelser. Genetisk rådgivning kan være hensigtsmæssigt, hvis den type epilepsi menes at have en arvelig mønster.

Succesen med at forebygge anfald med medicin varierer afhængigt af typen af ​​epilepsi. For eksempel (idiopatisk epilepsi), hvis der ikke underliggende årsag kan findes for dine anfald, har du en god chance for, at medicin fuldt ud kan kontrollere Deres kramper. Anfald forårsaget af nogle underliggende hjernen problemer kan være vanskeligere at kontrollere.

De generelle udsigter er bedre end mange mennesker er klar over. Nedenstående tal er baseret på studier af mennesker med epilepsi, som kiggede tilbage over en femårig periode. Tallene er baseret på gruppering folk med alle typer af epilepsi sammen for at give et overordnet billede:

 • Omkring 5 ud af 10 personer med epilepsi får ingen anfald hos alle over en femårig periode. Mange af disse mennesker vil være at tage medicin for at stoppe anfald. Nogle vil have stoppet behandlingen har haft to eller flere år, uden at en beslaglæggelse og samtidig tage medicin.
 • Ca. 3 ud af 10 personer med epilepsi vil have nogle anfald i denne femårige periode, men langt færre, end hvis de ikke havde taget medicin.
 • Så i alt, med medicin, er omkring 8 ud af 10 personer med epilepsi velkontrolleret med enten ingen eller få, krampeanfald.
 • De resterende 2 på 10 mennesker oplever anfald, trods medicin.

En retssag uden medicin kan være en mulighed, hvis du ikke har haft nogen anfald mere end 2-3 år. Hvis en beslutning om at stoppe behandlingen, er en gradvis reduktion af dosis af medicin normalt tilrådes over flere måneder. Aldrig stoppe med at tage medicin uden at drøfte det med en læge.

Ovenstående afsnit om udsigterne (prognose), vedrører netop til anfald. Nogle underliggende hjernesygdomme som forårsager anfald kan medføre yderligere problemer.

De fleste mennesker med epilepsi lever fuld og aktivt liv, men måske nødt til at acceptere nogle ændringer i deres livsstil. For eksempel må du ikke køre i en periode, der er fastsat ved lov. Nedenfor er yderligere informationskilder, hjælp og support på alle aspekter af epilepsi:

Epilepsi handling

New Anstey House, Gateway Drive, Leeds, LS19 7XY
Helpline: 0808 800 5050 Web: www.epilepsy.org.uk

Epilepsi samfund

Chesham Lane, Chalfont St Peter, Gerrards Cross, Bucks, SL9 0RJ
Helpline: 01494 601 400 Web: www.epilepsysociety.org.uk

Epilepsi scotland

48 Govan Road, Glasgow, Scotland, G51 1JL
Helpline: 0808 800 2200 Web: www.epilepsyscotland.org.uk

Epilepsi wales

PO Box 4168, Cardiff, CF14 0WZ
Helpline: 0800 228 9016 Web: www.epilepsy-wales.org.uk

Aktuelle artikler