Behandlinger for epilepsi

Lægemidler, der anvendes til behandling af epilepsi arbejde ved at stabilisere den elektriske aktivitet i hjernen. Du er nødt til at tage medicin hver dag for at kontrollere krampeanfald. I omkring 8 i 10 tilfælde er anfald velkontrolleret med medicin. Kirurgi er en mulighed i nogle tilfælde. Der findes forskellige typer af epilepsi. Andre brochurer i serien kan nævnes: 'Epilepsi - en generel introduktion', 'Epilepsi - partielle anfald "," Epilepsi - Barndom absencer', 'Epilepsi - kunne det være?', 'Epilepsi - Living med epilepsi', 'Epilepsi - toniske-kloniske anfald ',' Epilepsi - Beskæftiger sig med en beslaglæggelse «,» Epilepsi - Prævention / Graviditet Issues «,» epilepsi og Sudden Unexpected Death '.

Epilepsi kan ikke helbredes med medicin. Men med den rigtige type og styrken af ​​medicin, at flertallet af mennesker med epilepsi ikke har anfald. De lægemidler virker ved at stabilisere den elektriske aktivitet i hjernen. Du er nødt til at tage medicin hver dag for at undgå kramper.

Medicin til behandling af epilepsi omfatter: carbamazepin, natriumvalproat, lamotrigin, phenytoin, oxcarbazepin, ethosuximid gabapentin, levetiracetam, tiagabin, topiramat, vigabatrin, phenobarbital, primidon og clonazepam. De har hver kommer i forskellige mærkenavne.

Relaterede artikler

Hvor effektiv er medicin anvendes til epilepsi?

Succesen i kontrollerende anfald med medicin varierer afhængigt af typen af ​​epilepsi. For eksempel, hvis nogen underliggende årsag kan findes for dine anfald (idiopatisk epilepsi), du har en meget god chance for, at medicinen fuldt ud kan kontrollere Deres kramper. Anfald forårsaget af nogle underliggende hjernen problemer kan være vanskeligere at kontrollere.

De generelle udsigter er bedre end mange mennesker er klar over. Nedenstående tal er baseret på studier af mennesker med epilepsi, som kiggede tilbage over en femårig periode. Disse tal er baseret på gruppering folk med alle typer af epilepsi sammen, hvilket giver et samlet billede:

 • Omkring 5 ud af 10 personer med epilepsi får ingen anfald hos alle over en femårig periode. Mange af disse mennesker vil tage medicin for at kontrollere krampeanfald. Nogle vil have stoppet behandlingen har haft to eller flere år, uden at en beslaglæggelse og samtidig tage medicin.
 • Ca. 3 ud af 10 personer med epilepsi vil have nogle anfald i denne femårige periode, men langt færre, end hvis de ikke havde taget medicin.
 • Så i alt er med medicin omkring 8 ud af 10 personer med epilepsi velkontrolleret med enten ingen eller få, krampeanfald.
 • De resterende 2 på 10 mennesker oplever anfald, trods medicin.

Hvilken medicin er den mest egnede?

Beslutning om hvilken medicin at ordinere afhænger sådanne ting som: din type epilepsi, din alder, andre lægemidler, som du kan tage til andre betingelser, mulige bivirkninger, uanset om du er gravid eller planlægger at blive gravid.

Der er populære første valg medicin for hver type epilepsi. Men hvis én slags medicin ikke passer, kan en anden være bedre.

En lav dosis er normalt startet. Formålet er at kontrollere krampeanfald ved den laveste mulige dosis. Hvis du har yderligere anfald, dosis normalt øges. Der er et maksimum tilladte dosis for hvert lægemiddel. I omkring 7 i 10 tilfælde, kan en medicin kontrollerer alle eller de fleste, krampeanfald. Medicin kan komme som tabletter, opløselige tabletter, kapsler eller væsker, der passer til alle aldre.

Hvad hvis anfald forekommer stadig?

I omkring 3 i 10 tilfælde er anfald ikke er kontrolleret på trods af at tage en medicin. Dette kan skyldes, at dosis eller timingen af ​​medicin behov revurdere. En almindelig grund til anfald fortsætte med at opstå, er, fordi medicinen ikke er taget korrekt. Hvis du er i tvivl, kan lægen eller apoteket tilbyde rådgivning.

Hvis du har taget et lægemiddel korrekt op til den maksimale tilladte dosis, men det har ikke fungeret godt til at kontrollere Deres anfald, kan du blive rådet til at prøve en anden medicin. Hvis det ikke virker alene, idet to lægemidler sammen kan rådes. Men i omkring 2 i 10 tilfælde er anfald ikke er velkontrolleret selv med to lægemidler.

Hvornår er medicin i gang?

Beslutningen når at starte medicin kan være vanskelig. En første beslaglæggelse kan ikke betyde, at du har løbende epilepsi. En anden beslaglæggelse kan aldrig ske, eller opstår år efter det første. For mange mennesker er det svært at forudsige, om anfald vil gentage sig.

En anden faktor til at overveje, er, hvordan svære anfald er. Hvis den første beslaglæggelse var alvorlig, kan du vælge at starte medicin med det samme. I modsætning hertil har nogle mennesker anfald med relativt milde symptomer. Selvom anfaldene opstår ganske ofte, kan de ikke forårsage meget problem, og nogle mennesker i denne situation vælger ikke at tage nogen medicin.

Beslutningen om at starte medicin bør ske ved afvejning af alle de fordele og ulemper ved at starte eller ikke starte, behandling. En populær mulighed er at vente og se efter en første anfald. Hvis du har en anden beslaglæggelse inden for et par måneder, flere er sandsynligt. Medicin er almindeligt startes efter en anden anfald, der opstår inden for 12 måneder efter den første. Men der er ingen klare regler og beslutningen om at starte medicin bør ske efter en indgående drøftelse med din læge.

Hvad med bivirkninger?

Alle lægemidler har mulige bivirkninger, der påvirker nogle mennesker. Alle kendte mulige bivirkninger er anført i indlægssedlen, som kommer i medicinen pakken. Hvis du læser dette, kan det forekomme alarmerende. Men i praksis har de fleste mennesker få eller ingen bivirkninger, eller bare mindre betydning. Mange opført bivirkninger er sjældne. Hvert medicin har sit eget sæt af mulige bivirkninger. Derfor, hvis du er plaget med en sideeffekt kan en ændring af medicin løse problemet.

Når du starter et lægemiddel, så spørg din læge om eventuelle problemer, der kan opstå for netop din medicin. To grupper af problemer kan nævnes:

 • Bivirkninger, som er forholdsvis almindelige, men er normalt ikke alvorlige. For eksempel er søvnighed en almindelig bivirkning af visse lægemidler. Denne tendens til at være værre, når først begyndte. Dette problem ofte letter eller går når kroppen vænner sig til medicinen. Andre mindre bivirkninger kan slå sig ned efter et par ugers behandling. Hvis du bliver ustabilt, kan det indikere at dosis er for høj.
 • Bivirkninger, der er alvorlige, men sjældne. Din læge kan råde hvad man skal kigge efter. For eksempel er det vigtigt at rapportere eventuelle udslæt eller blå mærker, mens indtagelse af nogle typer medicin.
Behandlinger for epilepsi. Vagus nerve stimulation.
Behandlinger for epilepsi. Vagus nerve stimulation.

Bemærk: du skal ikke stoppe med at tage medicin pludseligt. Hvis du bemærker en bivirkning, bør du spørge din læge til råds.

Tage din medicin korrekt

Det er vigtigt at tage din medicin som foreskrevet. Prøv at komme ind i en daglig rutine. Glemmer en lejlighedsvis dosis er ikke et problem for nogle mennesker, men for andre dette ville føre til anfaldsrecidiv. En af grundene anfald gentages skyldes ikke tager medicin korrekt. En farmaceut kan være en god kilde til rådgivning, hvis du har spørgsmål om medicin.

Receptpligtig medicin er gratis, hvis du har epilepsi

Du skal bruge en fritagelsesattest. Spørg på apoteket for yderligere oplysninger.

Nogle lægemidler tages for andre betingelser kan forstyrre medicin for epilepsi. Hvis De får ordineret eller købe et andet lægemiddel, altid minde din læge eller apoteket, at du tager medicin for epilepsi. Selv præparater såsom fordøjelsesbesvær medicin kan interagere med dit epilepsimedicin, hvilket kan øge din chance for at få et anfald.

Nogle epilepsi behandlinger forstyrre p-piller. Du kan bruge en højere dosis piller eller en alternativ præventionsmetode. For sikker prævention, er det bedst at søge råd hos en læge eller sygeplejerske. De vil være i stand til at fortælle dig, hvis din epilepsi behandling påvirker eventuelle præventionsmetoder.

De fleste gravide kvinder med epilepsi har en normal graviditet og fødsel. Hyppigheden af ​​anfald kan øges i graviditeten omkring tre ud af ti kvinder. For kvinder med epilepsi, er risikoen for komplikationer under graviditet og fødsel lidt højere end for kvinder uden epilepsi. Den lille stigning i risikoen skyldes den lille risiko for skade kommer til et barn, hvis du har et alvorligt anfald, mens gravid. Der er også en lille risiko for skade på et ufødt barn fra anti-epilepsi medicin. For eksempel optræder en tilstand kaldet føtal anticonvulsant syndrom hos et lille antal børn født af mødre, der tager visse former for anti-epilepsi medicin.

Før graviditeten er det vigtigt at søge råd hos din læge. Eventuelle potentielle risici kan diskuteres. For eksempel, gå til over din nuværende medicinering og for at se, om det bør ændres for at minimere risikoen for skade på et udviklingsland baby.

Et vigtigt punkt er, at du bør tage ekstra folsyre (folat) før graviditeten og fortsætter det, indtil du er 12 uger henne. Selvom folinsyre anbefales til alle kvinder, der er gravide, er dosis for kvinder, der tager anti-epilepsi medicin er højere end normalt. Dette kan reducere risikoen for visse abnormiteter forekommer.

Hvis du har en uplanlagt graviditet, bør du ikke stoppe epilepsimedicin, hvilket kan risikere et anfald opstår. Fortsæt din medicin og se en læge så hurtigt som muligt.

Du ønsker måske at overveje at stoppe medicin, hvis du ikke har haft nogen anfald i to år eller mere. Det er vigtigt at diskutere dette med en læge. Chancen for anfald tilbagevendende er højere for nogle typer af epilepsi end andre. Alt i alt, hvis du ikke har haft nogen anfald i 2-3 år, og du derefter stoppe medicin:

 • Omkring 6 ud af 10 personer vil forblive fri for anfald to år efter ophør medicin. Hvis anfald ikke vender tilbage inden for to år efter ophør medicin, de langsigtede udsigter er god. Men der er stadig en lille chance for en gentagelse i fremtiden.
 • Omkring 4 ud af 10 personer vil få et tilbagefald inden for to år.
Medicin for epilepsi. Komplementære behandlingsformer.
Medicin for epilepsi. Komplementære behandlingsformer.

Der findes mange forskellige typer af epilepsi, hvoraf nogle er aldersafhængig, men nogle, der vil brug for medicin for livet. Din epilepsi specialist bør være i stand til at tilbyde dig mere rådgivning om de langsigtede udsigter for netop din type af epilepsi.

Dit liv omstændigheder kan påvirke beslutningen om at stoppe medicin. For eksempel, hvis du for nylig har genvundet dit kørekort, kan risikoen for at miste det igen til et år, hvis et anfald opstår påvirke din beslutning. Men hvis du er en teenager, der har været fri for anfald i nogle år, kan du være glad for at tage risikoen.

Hvis det besluttes at stoppe medicin, er det bedst ske gradvist, reducere dosis over en periode på flere uger eller måneder. Det er vigtigt at følge de råd, som din læge.

 • Operation for at fjerne en lille del af hjernen, som er den underliggende årsag til epilepsi. Kirurgi er kun muligt for et mindretal af mennesker med epilepsi, og det kan overvejes, når medicinen ikke undgå kramper, især partielle anfald. Kun et lille antal personer med epilepsi er egnet til kirurgi og, selv for dem, der er, er der ingen garanti for succes. Der er også risiko fra driften. Men kirurgiske teknikker fortsætte med at forbedre og kirurgi kan blive en mulighed for flere og flere mennesker i fremtiden.
 • Vagus nerve stimulation er en behandling for epilepsi, hvor en lille generator er implanteret under huden under venstre kraveben. Den vagus nerve stimuleres til at reducere hyppigheden og intensiteten af ​​anfald. Dette kan være egnet for nogle mennesker med anfald, der er vanskelige at styre med medicin.
 • Den ketogen diæt er en diæt meget højt fedtindhold, lavt proteinindhold, og næsten kulhydrat-fri. Dette kan være effektivt i behandlingen af ​​vanskelige at kontrollere krampeanfald hos nogle børn.
 • Komplementære behandlingsformer såsom aromaterapi kan hjælpe med afslapning og lindre stress, men har ingen dokumenteret effekt på forebyggelse af anfald.
 • Rådgivning. Nogle mennesker med epilepsi bliver angst eller deprimeret om deres tilstand. En læge kan være i stand til at arrangere rådgivning med det formål at overvinde sådanne følelser. Genetisk rådgivning kan være hensigtsmæssigt, hvis den type epilepsi menes at have en arvelig mønster.

Nogle mennesker med epilepsi får ordineret et lægemiddel, en slægtning eller ven kan administrere i nødsituationer til at stoppe en langvarig anfald. I de fleste mennesker med epilepsi, behøver anfald ikke vare mere end et par minutter. Men i nogle tilfælde et anfald varer længere og medicin kan bruges til at stoppe den. En læge eller en sygeplejerske bør give instruktion om, hvordan og hvornår at administrere medicinen.

Den mest almindeligt anvendte medicin for dette er diazepam. Dette kan sprøjtede fra et rør ind i personens anus (rektal diazepam). Dette absorberes hurtigt i blodbanen fra endetarmen og så virker hurtigt. For nylig er et stof kaldet midazolam blevet brugt, hvilket er lettere at administrere. Det er sprøjtet ind i siderne af munden, hvor det absorberes direkte ind i blodbanen. På nuværende tidspunkt er strengt taget midazolam ikke godkendt til dette formål. Derfor enhver brug af midazolam på denne måde skal drøftes fuldt ud af en læge, før at blive ordineret og anvendes.

Der er ofte ikke, hvorfor en beslaglæggelse sker på én gang og ikke en anden. Men nogle mennesker med epilepsi oplever, at visse udløser gør et anfald mere sandsynligt. Disse er ikke årsag til epilepsi, men kan udløse et anfald ved nogle lejligheder.

Mulige udløsere kan omfatte:

 • Stress eller angst.
 • Heavy drikke.
 • Gadestoffer.
 • Nogle lægemidler såsom antidepressiva, antipsykotisk medicin.
 • Mangel på søvn eller træthed.
 • Uregelmæssige måltider, som forårsager et lavt blodsukker.
 • Flimrende lys såsom fra strobe belysning.
 • Menstruation (perioder).
 • Sygdomme, som forårsager feber, såsom influenza eller andre infektioner.

Hvis du har mistanke om en trigger kan det være værd at holde en dagbog for at se, om der er et mønster i anfaldene. Nogle er uundgåelige, men behandling kan være i stand til at være skræddersyet til nogle udløser. For eksempel:

 • Holde regelmæssige spisetider og sengetider kan være nyttige for nogle mennesker.
 • At lære at slappe af, kan hjælpe. Din læge kan være i stand til at rådgive om afspændingsteknikker.
 • Et lille antal mennesker med epilepsi har lysfølsomme kramper. Det betyder, at anfald kan udløses af flimrende lys fra tv, videospil, disco lys osv. kan undgå disse være en vigtig del af behandlingen for nogle mennesker. (Fotosensitiv epilepsi kan bekræftes ved hospitalet tests. De fleste mennesker med epilepsi ikke har lysfølsomme kramper og behøver ikke at undgå tv, videoer, diskoteker osv.)

De fleste mennesker med epilepsi lever fuld og aktivt liv, men måske nødt til at acceptere nogle ændringer i deres livsstil. For eksempel må du ikke køre i en periode, der er fastsat ved lov. Nedenfor er yderligere informationskilder, hjælp og support på alle aspekter af epilepsi.

Epilepsi handling

New Anstey House, Gateway Drive, Leeds, LS19 7XY
Helpline: 0808 800 5050 Web: www.epilepsy.org.uk

Epilepsi samfund

Chesham Lane, Chalfont St Peter, Gerrards Cross, Bucks, SL9 0RJ
Helpline: 01494 601 400 Web: www.epilepsysociety.org.uk

Epilepsi scotland

48 Govan Road, Glasgow, Scotland, G51 1JL
Helpline: 0808 800 2200 Web: www.epilepsyscotland.org.uk

Epilepsi wales

PO Box 4168, Cardiff, CF14 0WZ
Helpline: 0800 228 9016 Web: www.epilepsy-wales.org.uk

Aktuelle artikler